Политика за поверителност

ПЛАЩАНЕ

Плащане с дебитна/ кредитна карта през ВПОС-а на ДСК. (или посредством Pay by Link)
Видове карти, които се приемат: дебитни, кредитни и бизнес карти Visa и Mastеrcard
Транзакциите се осъществяват посредством програмите за сигурност MasterCard Identity check и VISA Secure.
От гледна точка на сигурност, максималната сума за плащане с карта е 2,000лева.
Не съхраняваме данни за банковите карти, използвани за плащане чрез сайта.
Възстановяване на пари става обратно по картата, с която е направено плащането.

 

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ / БИСКВИТКИ и GDPR

Вашето гъгласие ни дава възможност да използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за да улесним Вашето разглеждане на сайта insult.bg. По този начин ще Ви предоставим интересно за Вас съдържание. Вие приемате нашите условия, влизайки и използвайки този сайт.

Вземайки предвид регламента на Европейския съюз за защита на личните данни GDPR (General Data Protection Regulation), екипът на insult.bg следва всички законови изисквания, за да бъде спазен регламентът.

За повече информация или запознаване с регламента за поверителност, натиснете тук.

 

Политика за поверителност

Вашите лични данни

Както всички други сайтове и мобилни апликации, Ние събираме и обработваме Вашите лични данни. За гарантиране на правата Ви по GDPR, БДИ моли за Вашето съгласие. Моля да прегледате внимателно за какви цели събираме Вашите лични данни. Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

 

Политика за поверителност на insult.bg  при обработване на лични данни

С представяне на настоящите правила имаме за цел да Ви разясним каква информация събираме за Вас, защо и как го правим, какви са правата Ви съгласно Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общия регламент за защита на личните данни (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година – GDPR).

Вашето съгласие е наш изключителен приоритет, поради което наша основна цел е да защитаваме личните Ви данни и да получим Вашето свободно, информирано и недвусмислено съгласие за обработка на личните Ви данни от insult.bg

Ако маркирате „Приемам всичко” Вие се съгласявате, че предоставяте личните си данни доброволно, че сте се запознали с правата си по ЗЗЛД и РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година-GDPR и давате своето съгласие личните Ви данни да бъдат събирани, обработвани, съхранявани.

 

Определения

„Лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни“ или “потребител”); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата и умствената, икономическата, културната или социалната идентичност на това физическо лице;

„Администратор“ означава орган, който сам или съвместно с други органи определя целите и средствата за обработването на лични данни; когато целите и средствата за това обработване се определят от правото на Европейския съюз или правото на Република България, администраторът или специалните критерии за неговото определяне могат да бъдат установени в правото на Европейския съюз или в българското законодателство. В настоящия случай администраторът е Българско дружество по инсулт (наричано по-долу за краткост „БДИ”), дружество надлежно регистрирано и действащо съгласно законите на Република България с ЕИК 175180271, със седалище и адрес на управление: гр. София 1113, район Изгрев, ул. Цветан Радославов, номер 7, вх. А, ет.2, ап.3;

„Обработващ лични данни“ означава физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друга структура, която обработва лични данни от името на администратора;

„Обработване“ означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друга форма на осигуряване на достъп до данните, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване;

„Надзорен орган“ означава независим публичен орган от държава членка на Европейския съюз, отговорен за наблюдението на прилагането на правилата за защита на личните данни. За Република България надзорен орган е Комисията за защита на личните данни.

 

Цел на политиката

Тази политика за поверителност има за цел да гарантира, че Администраторът:

спазва законодателството в областта на защитата на данните, а именно Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общия регламент за защита на личните данни и останалото приложимо законодателство, и следва добрите практики, защитава потребителите на insult.bg, гарантира прозрачност за начините, по които се съхраняват и обработват личните данни на субектите, осигурява защита от рисковете, свързани с нарушаване на данните;

 

Как събираме информация за Вас?

Ние можем да събираме информация за Вас по няколко начина: Попълвани и изпращани от Вас форми, свързани с използваните услуги. Чрез изпращането им, Вие съзнателно споделяте лични данни. За всяка форма, съдържаща изпращане на лични данни, ще посочим целите на използване, срок на съхранението им, трети страни, с които евентуално ще ги споделим, начините да упражните правата си по Регламента. Ще минимизираме обема данни във формата спрямо според обявените цели.

 

Данни, получени от трети страни

Понякога, след Ваше изрично съгласие дадено през инструментите партньора, можем да получим данни от трети страни, напр. данни от профила Ви в социални мрежи.

Бисквитки

БДИ използва на сайта си бисквитки за съхранение на настройки и идентификатори, необходими за предоставяне на посочените в сайта услуги. Някои от тези бисквитки са технически необходими за нормалното функциониране на сайтовете.

 

Каква информация събираме и обработваме, когато ползвате нашите услуги?

Попълвани и изпращани от Вас форми. Възможно е да събираме разнообразни лични данни, според целите на формата и уговорките ни с рекламните партньори. Обичайно, събираме следните данни: Имена; Потребителско име; Парола; Адрес на електронна поща; Град. Имайте предвид, че след като всичките ви данни бъдат изтрити – не е възможно да бъдат възстановени по-късно!

 

Данни, събирани чрез наблюдения

За всички посетители ние и доставчиците на използваните от нас инструменти, обичайно събираме следните данни за Вас: IP адреса, от който правите посещението; Идентификатор на браузъра Ви; Идентификатор на мобилното Ви устройството; Несъдържащ лични данни Ваш идентификатор; История на поведението Ви – посетени страници, време прекарано на тях, и други; Поведение спрямо съдържанието на сайта/мобилната апликация – навигация, използвани интерфейсни елементи, време на престой; Вашите търсения; Поведение спрямо сервираните Ви реклами – какви и колко реклами са сервирани; къде са сервирани; видени реклами; реализирани кликове, пропуснати реклами и други;

 

Нормално функциониране на сайтa ни

Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайта. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайта и Вас от посегателства. Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други. Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 

За договорно изпълнение на услугите ни

Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането на потребителя във връзка с регистрация за използване на наша услуга. За запазване и достъп до информация. Тази цел е спомагателна за изпълнение на други цели – чрез използването на различни технически механизми, БДИ ще може да изпълни някоя от другите описани цели. Включва съхранение и достъп до информация, запазена на Вашето устройство, напр. идентификатори на устройство, идентификатори на потребител, рекламни идентификатори, бисквитки и други технологии. Тази цел е помощна – чрез използването на описаните в нея технически механизми, ние ще можем да изпълним някоя от другите описани цели.

 

За персонализиране и профилиране

Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време. Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

Целите, преследвани от БДИ са: осигуряване на по-добро преживяване на потребителите на сайта ни, мобилната апликация и услугите на БДИ, чрез показване на релевантни реклами.

 

За подбор, доставка и отчитане на сервираните реклами

БДИ предлага безплатни за достъп от потребителите си на сайта и мобилната апликация. За да може да осигури финансиране на дейността си, БДИ сервира реклами на потребителите си. Известно е, че сервирането на реклами и свързаните с тази дейност събиране на данни за потребителското поведение и изграждане на профили на потребителите са измежду най-сериозните причини за създаване на ОРЗД.

БДИ разбира отговорностите си към потребителите и се стреми да ограничи събирането и обработката на данни за целите на оптимизиране сервирането на реклами до възможния минимум. Все пак, технологичното развитие е довело до създаването на сложна система от отношения и обмен на данни, за тези цели.

Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка. Тази цел не включва персонализиране и профилиране. За подбор, доставка и отчитане на сервираното съдържание

Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието. Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 

За измерване

Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни. Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 

По възложение и за проекти на трети страни

При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни. За обработване на личните Ви данни, включително предоставяне на компетентни органи в предвидените в законите случаи и за изпълнение на законови задължения на БДИ, както и за цели, свързани с изпълнение на задълженията на страните по договор.

 

За целите на планиране, отчетност и статистика

За целите на планиране, отчетност и статистика означава всяка операция по събиране и обработване на лични данни, необходими за статистически изследвания или за изготвяне на статистически резултати, както и за подготовка, реализиране и проверка на планове и резултатите от тях.

 

Какви са правата Ви във връзка с личните данни?

Наш приоритет е както да Ви информираме за Вашите законови права, така и да гарантираме тяхното спазване. Вие имате следните права, които следва да се съблюдават при обработване на личните Ви данни: Право във всеки един момент да оттеглите съгласието си за обработка на личните Ви данни; Да поискате коригиране или допълване на данните Ви при констатирана неточност чрез писмено заявление, отправено до нас; Право на достъп до личните Ви данни; Право на ограничаване обработването на личните Ви данни; Право на възражение срещу обработването на личните Ви данни; Правото на преносимост на данните; Право да поискате изтриване на личните Ви данни, които се обработват незаконосъобразно или с отпаднало правно основание (оттеглено съгласие, изпълнена първоначална цел, за която са били събрани и др.); Право да поискате от Администратора на личните Ви данни да уведомите третите лица, на които Администраторът е предоставил Вашите данни, по отношение на коригиране, изтриване или ограничаване на обработването на личните данни. Имате право на жалба до Комисия за защита на личните данни.

 

Кога БДИ може да ползва данните Ви, за да се свърже с Вас?

Можем да използваме предоставената от Вас информация, за да се свържем с Вас относно различни въпроси като: Да Ви уведомим за промени в политиките на БДИ и настоящите правила; Да Ви отговорим, когато сте се свързали с нас или да Ви отговорим на Ваш коментар или жалба; Да Ви поканим да участвате в наши проучвания по отношение на услугите на БДИ; За маркетингови цели;                   за да Ви изпратим подходящи предложения за продукти и услуги на БДИ и/или на трети страни – Партньори на БДИ;

за да Ви информираме за игри, конкурси или промоционални оферти на БДИ и/или на трети страни – Партньори на БДИ;

Никога няма да се свържем с Вас, за да поискаме паролата от Вашия акаунт. Нашият уебсайт използва „бисквитки”. Ако искате да научите повече за използването за „бисквитките” на нашият уебсайт, прочетете нашата „Политика за Бисквитки”.

 

Заключение

Настоящата политика за поверителност е актуална към дата 23.01.2023 г. БДИ запазва правото си по всяко време да променя и/или допълва настоящата Политика. Промените влизат в сила веднага след публикуването им на уебсайта, освен ако в актуализираната версия на Политиката не е предвидено друго. Трябва периодично да посещавате тази страница за преглед на Политиката. Политиката може да бъде актуализирани по всяко време без специално уведомяване на потребителите на БДИ. БДИ не носи отговорност, ако даден потребител на уебсайта не се е запознал с последния актуален вариант на настоящата Политиката.